Pred meč sa Slogom
205

Ćorić potvrdio da je Vargasov transfer propao zbog papira, Željo još nije završio s pojačanjima

D. P.
Ćorić pred Slogu (Foto: T. S./Klix.ba)
Ćorić pred Slogu (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Denis Ćorić najavio je utakmicu protiv Sloge iz Doboja u petom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, ali se osvrnuo i na prijelazni rok na Grbavici.

Pred Željezničarom, koji je vezao tri pobjede u domaćem šampionatu, je domaći duel protiv Sloge. U ovom susretu Plavi imaju ulogu favorita, ali moraju biti oprezni, što je nešto na što poziva trener Ćorić.

"U nedjelju nas čeka Sloga, a nakon toga idemo na reprezentativnu pauzu. Što se tiče Sloge, apsolutno sav respekt. Znamo da nisu puno mijenjali i imaju dosta iskusnih igrača. Na kraju krajeva, imaju kontinuitet s trenerom koji ima preko 500 utakmica u Premijer ligi. Sav respekt prema njima, ali ja gledam kako će moja ekipa biti. Što se tiče nas, prvi put otkako sam ovdje, svi igrači su na raspolaganju i imamo slatke brige. Na posljednja tri treninga ćemo probati izabrati prvih 11. Dobra je atmosfera i nadamo se takvoj utakmici", rekao je optimistični trener Željezničara.

Ćorić se potom osvrnuo na transfer Jeissona Vargasa, koji je propao iako je igrač doputovao u Sarajevo na potpis ugovora. Papirologija je na kraju ta koja je stopirala prelazak.

"Što se tiče Vargasa, pisalo se dosta toga. Vargas nije s nama i neće biti s nama jer se nešto zakomplikovalo u vezi papira, tako da smo te stvari zatvorili. Okrećamo se dalje. Svi su igrači u trenažnom procesu i konkurišu za utakmicu", dodao je Ćorić, a onda se osvrnuo i na novopridošle igrače:

"Ne samo Dangubić, već i ostali dečki koji su se priključili kasnije, treba im vremena da se adaptiraju. U dobrom su ritmu, a utakmica u Tuzli je donijela splet okolnosti koje su nas poremetile poput povrede U-21 igrača. Vidjet ćemo na ova preostala tri treninga i želimo naći najboljih 11", dodaje Ćorić.

Trener Željezničara je potvrdio da Plavi pregovaraju s još nekoliko imena i žele ih dovesti do kraja prijelaznog roka.

"Nećemo se lagati. Sigurno da imamo u planu dovesti jednog do dva igrača, ali nije lako jer je kraj prijelaznog roka. Nećemo srljati i dovest ćemo nekoga za koga smatramo da će biti pojačanje. Činjenica je da tražimo pojačanja i razgovaramo s igračima, te se nadam da ćemo završiti sve što smo planirali. Prijelazni rok je do 10. septembra. Ne bih o pozicijama igrača", zaključio je Ćorić.

Utakmica između Željezničara i Sloge Meridian na rasporedu je u nedjelju na stadionu Grbavica s početkom u 18:45.