Trener Sloge
25

Jagodić uoči utakmice sa Željezničarom: Ćorić je napravio ono što je radio u Posušju

N. K.
Vlado Jagodić (Foto: MeridianSportBH)
Vlado Jagodić (Foto: MeridianSportBH)
Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić najavio je utakmicu koju njegova ekipa u nedjelju igra na Grbavici protiv Željezničara, koji traži četvrtu pobjedu u nizu.
"Meč sa Željezničarem je možda i najteži zadatak u ovom momentu. Imaju seriju od tri pobjede. A i ambijent na Grbavici koji prave navijači je fenomenalan i iz tog razloga nas čeka zahtjevna utakmica. Optimista sam uvijek. Siguran sam da imamo šansu. Imamo kvalitetniju ekipu nego što rezultati pokazuju", rekao je Jagodić, a prenosi Meridiansport.

Sloga je od četiri meča odigrala dva i na kontu imaju samo jedan bod. Jagodić je svjestan da njegov tim mora da odigra meč skoro pa bez greške.

"Ova utakmica zahtijeva da budemo, ne bezgrešni jer je to nemoguće, nego da meč svedemo na što manje grešaka. Treba imati sreće i realizovati ono što nismo u Posušju. Pokušavam optimizam da prenesem na igrače ako smanjimo broj grešaka i ako koncentracija u završnici bude bolja onda imamo šansu protiv svakoga", jasan je Jagodić.

On je još jednom ponovio da je najveći problem njegove ekipe to što su odgođene utakmice s Borcem i Zrinjskim.

"Izgubili smo takmičarski ritam. Reprezentativna pauza dolazi u pravo vrijeme. Ali bilo bi lijepo otići na pauzu s pozitivnim rezultatom. Oni su tim koji je u najboljoj formi. Trener Denis Ćorić je napravio ono što je radio u Posušju. Poznajemo se dobro. Željezničar je dobar zalogaj za njega i neka nastavi sa dobrim rezultatima poslije naše utakmice", naglasio je Jagodić.

U aprilu ove godine su ova dva tima odigrala u Modriči meč u kojem je Sloga bila domaćin i u kojem su Plavi slavili s 3:0. Na taj meč je podsjetio i Jagodić.

"Sjećamo se kad smo izgubili od njih 0:3 i tada nam je krenulo sve naopako. Oni, ali ne samo oni, treba da se dobro namuče ukoliko žele da nas pobjede. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Moramo da ispunimo sve zamisli i da budemo na maksimumu. Onda imamo šansu da napravimo nešto pozitivno", zaključio je trener Sloge.

Utakmica 5. kola Wwin lige BiH između Željezničara i Sloge se igra u nedjelju od 18:45 sati.