New York
8

Uhapšen Sean "Diddy" Combs pod optužbom za trgovinu ljudima

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Muzičar i producent Sean "Diddy" Combs uhapšen je u New Yorku.

Combs koji je u New Yorku od prošle sedmice, uhapšen je u ponedjeljak u hotelu Park Hyatt na 57. ulici na Menhetnu i priveden od strane istražitelja nacionalne sigurnosti, rekao je za CNN izvor blizak istrazi. Optužbe su za sada nejasne.

Pregovori o predaji Combsa bili su u toku, a optužnica je potvrđena u ponedjeljak.

"Razočarani smo odlukom da nastave sa nepravednim gonjenjem gospodina Combsa od strane američkog državnog tužioca", rekao je advokat Marc Agnifilo.

Combsov advokat je rekao da je muzičar sarađivao u istrazi te se preselio u New York prošle sedmice u iščekivanju da bude optužen. Njegov tim tvrdi da je nevin i kaže da nema šta da krije.

"Sean Diddy Combs je muzička ikona, samostalni preduzetnik, porodični čovjek pun ljubavi i dokazani filantrop koji je posljednjih 30 godina proveo gradeći carstvo, obožavajući svoju djecu i radeći na podizanju afroameričke zajednice. Nije savršen, ali nije kriminalac", rekao je Agnifilo za CNN.

U martu ove godine Combs je postao meta višemjesečne istrage o trgovini ljudima, a koja je uključivala i detaljne pretrese njegovih kuća u Los Angelesu i Majamiju.

Od prošlog novembra, Combs je bio suočen sa deset tužbi, od kojih ga devet direktno optužuje za seksualni napad.