Teške optužbe
62

Stanivuković iznio morbidne detalje: Direkcija "Gradskog groblja" Banja Luka zarađivala na mrtvima

M. G.
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković iznio je ozbiljne optužbe protiv bivših direktora preduzeća "Gradsko groblje".

Prema njegovim riječima, prethodno rukovodstvo ovog preduzeća je preprodavalo grobna mjesta pod imenom članova svojih porodica, a novac od tih transakcija zadržavalo za sebe, ostavljajući preduzeće u milionskom minusu.

Naime, kako kaže Satanivuković, grobna mjesta koja su prema dokumentima preduzeća i dalje slobodna, u stvarnosti su već zauzeta.

❗️БОГАТИЛИ се на ГРОБНИМ МЈЕСТИМА!

❗️КРАЛИ на ГРОБНИМ МЈЕСТИМА❗️Српској су узели душу!

Posted by Драшко Станивуковић - Draško Stanivuković on Tuesday, September 17, 2024

Stanivuković je u video snimku, koji je objavio obilazeći "Gradsko groblje" s novim direktorom Aleksandrom Milakovićem, izjavio:

"Politika brdovitog Balkana ne pamti ovaj primjer. Zarađivali su na mrtvim ljudima, na ožalošćenim porodicama. Vodi se da imamo slobodna grobna polja, međutim, kada izađemo na lice mjesta, vidimo da je tu sahranjen čovjek."

Novi direktor "Gradskog groblja", Aleksandar Milaković, pojasnio je da se radi o manjku od oko 700.000 KM, jer je oko 200 grobnica prodano, a novac nikada nije evidentiran na račun preduzeća.

Sve se to, kako tvrdi Stanivuković, dešavalo za vrijeme mandata bivših direktora Željka Grbića i Gorana Selaka.

"To znači da je tadašnji direktor uzeo novac od porodice pokojnika i stavio ga u svoj džep, jer novac nikada nije položen na blagajnu. Iako se vodi da su mjesta prazna, groblje ne može da ih proda jer su ona već prodana nekome i već se nalazi grob", dodao je Stanivuković, optužujući kadar SPS za sve ove malverzacije.

Gradonačelnik Banje Luke najavio je podnošenje krivičnih prijava i pozvao Tužilaštvo i policiju da odmah uđu u preduzeće kako bi započeli istragu.

"Kad čovjek pomisli da se svega nagledao, onda shvati da od ovih možeš vidjeti još. Na primjeru korona afere vidjeli smo da su u stanju da zarađuju i na zdravima i na bolesnima, a sada i na mrtvima. Na dušama. Kažu 'Za Srpsku treba imati dušu'. Upravo su oni ti koji su Srpskoj uzeli dušu", zaključio je Stanivuković.