Najavio derbi
0

Zekić želi hrabro Sarajevo u Banjoj Luci: "Borac je u Evropi pokazao koliko može biti opasan"

N. M.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaše Sarajeva u subotu u Banjoj Luci očekuje veliki derbi protiv Borca u 7. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine.
Derbi dva pretendenta na titulu prvaka države najavio je trener Bordo tima Zoran Zekić, koji kaže da je ekipa dugo bila pod dojmom posljednjih minuta protiv Posušja i kiksa koji je Sarajevo napravilo u tom meču (2:2).

"Bili smo pod dojmom zadnjih minuta protiv Posušja, ali shvatili smo da je sve to nogomet. Treba izvući pouke iz svega toga. Čeka nas jedna izuzetno zahtjevna utakmica protiv odličnog protivnika na njihovom terenu", rekao je Zekić.

Prisjetio se Zekić sjajnih nastupa Borca u Evropi, gdje je banjalučki sastav stigao do play-offa Evropske lige, a ispadanjem u dvomeču s Ferencvarošem je izborio grupnu fazu Konferencijske lige.

"Pokazali su u Evropi koliko mogu biti opasni u Banjoj Luci. Očekujem dobru atmosferu i pravo izdanje svojih igrača. Želim da budemo hrabri, kombinatorni i odigramo utakmicu na evropskom nivo", dodao je strateg Bordo tima.

Sarajevo derbi s Borcem dočekuje na liderskoj poziciji na tabeli Wwin lige sa 13 bodova, a Banjalučani su sa šest bodova manje i dvije utakmice zaostatka šestoplasirani.

Derbi Borca i Sarajeva igra se u subotu od 16 sati, a direktan prijenos je na Areni Sport.