Općina Novo Sarajevo
178

SDA, SBiH, DF i NES pozvali Koldžu da odustane od izborne utrke u korist Bandića

M. G.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Stranke okupljene oko kandidature Muamera Bandića za načelnika Novog Sarajeva (SBiH, SDA, DF i NES), pozvale su kandidata stranke Naprijed Nedžada Koldžu da odustane od izborne utrke.

"Veličanstveni skup podrške Muameru Bandiću, a koji je održan na Grbavici u dvorani Goran Čengić, dokaz je da su građani Novog Sarajeva opredijeljeni i odlučni u namjeri da kazne Trojku već na lokalnim izborima 6. oktobra. Opredijeljeni su tako radi devastacije Općine Novo Sarajevo pod vodstvom Trojke u posljednje 4 godine, Kantona Sarajevo u posljednjih 6 godina, ali i zbog katastrofalnih politika koje Trojka provodi na državnom i entitetskom nivou posljednje 2 godine.", navode u saopćenju.

Izbor između dva kandidata ova dva bloka, navode, sasvim je jasan.

"Sa jedne strane je Muamer Bandić, uspješni advokat koji je kandidat stranaka koje nisu pristale na suspenziju Ustava, koje nisu pristale na poništavanje volje samo jednog konstitutivnog naroda, te koje nisu odustale od borbe za normalno građansko i demokratsko uređenje naše države.Sa druge strane je Benjamina Karić, kandidatkinja stranaka Trojke koje su radi nekoliko fotelja njihovih predsjednika Bosnu i Hercegovinu dovele u stanje potpune defanzive", dodaju u saopćenju.

"Imajući u vidu činjenicu da je stranka Naprijed pod vodstvom njenog predsjednika Mehmedovića od kada je osnovana zauzela patriotski kurs i nije stala uz Trojku u njihovim lošim, a na momente i pogubnim, politikama za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i činjenicu da je Nedžad Koldžo kao ozbiljan čovjek svjestan kako stoje stvari na terenu, pozivamo ga da u interesu građana i sam da vlastiti doprinos u spašavanju građana Novog Sarajeva od potencijalnog nastavka vladavine Trojke i opće neozbiljnosti koja simbolizira njihovu vladavinu", istakli su.

Na kraju su ga još jednom pozvali da se povuče iz izborne utrke.

"Pozivamo ga da se povuče iz izborne utrke u korist kandidata opozicionih stranaka Muamera Bandića, da na takav način postupi u skladu s politikama Stranke koja ga je kandidovala, te da svi zajedno počnemo popravljati sve ono što je Trojka uništila u Novom Sarajevu, a u tom procesu kroz rad u Općinskom vijeću u potpunosti ćemo računati i na stranku 'Naprijed', a koja bi se ovakvim potezom potvrdila kao kredibilna i patriotska stranka", naglašavaju iz SDA, SBiH, DF-a i NES-a.