Kakvo poluvrijeme
34

Oborena dva nevjerovatna rekorda u Premiershipu: Palmerovi golovi i čudo Brentforda

D. P.
Palmer je nezaustavljiv (Foto: EPA-EFE)
Palmer je nezaustavljiv (Foto: EPA-EFE)
U prvih 45 minuta nogometa u engleskoj Premier ligi ovog popodneva vidjeli smo postavljanje dva nevjerovatna rekorda, koji će teško biti srušeni u skorijoj budućnosti.

Pravu poslasticu imamo priliku gledati na Stamford Bridgeu gdje je u prvom poluvremenu viđeno čak šest golova. Chelsea protiv Brightona vodi rezultatom 4:2, a nezaustavljivi Cole Palmer postigao je sva četiri gola za Plavce.

Palmer je pogađao iz penala, iz slobodnog udarca, te iz igre, a za sve to mu je trebalo 20 minuta, za koliko je postigao četiri pogotka. Tako je Palmer postao prvi nogometaš u historiji Premier lige koji je u prvom poluvremenu postigao četiri pogotka.

No, to nije jedini rekord. Još nevjerovatnije i teže za izvesti, Brentford je treći meč zaredom postigao gol u prvoj minuti utakmice.

To, naravno, nikada niko u historiji Premier lige nije uspio izvesti, a teško da se i u ostatku svijeta može pronaći nešto slično.

Danas je za Brentford pogodio Bryan Mbeumo protiv West Hama u prvoj minuti, a isto je učinio i prošlo kolo protiv Tottenhama. Kolo prije toga, Yoane Wissa je pogodio u prvoj minuti za Brentford protiv Manchester Cityja.