Dva susreta
91

Kolašinac asistent u pobjedi raspucane Atalante, Girona ušla u historiju Lige prvaka

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Odigrane su prve dvije utakmice današnjeg programa drugog kola Lige prvaka u kojima je Atalanta slavila ubjedljivu pobjedu protiv Šahtara u Gelsenkirchenu rezultatom 3:0.

Ukrajinski sastav zbog rata u Ukrajini svoje domaće utakmice u Ligi prvaka igra u Njemačkoj gdje su sada poraženi od raspucane Atalante, bilo je 3:0 za goste.

Došla je Atalanta u vodstvo u 21. minuti susreta kada je pogodio Berat Djimsiti da bi u 44. rezultat prvog dijela postavio Ademola Lookman i to nakon asistencije Seada Kolašinca.

Konačan rezultat susreta je postavio Raul Bellanova u 48. minuti susreta, a naš reprezentativac je na terenu odigrao kompletan susret.

Šahtar u sljedećem kolu čeka gostovanje u Londonu kod Arsenala dok će Atalanta na svom terenu ugostiti sastav škotskog Celtica.

U drugoj utakmici Girona je poražena na svom terenu od Feyenoorda rezultatom 3:2, ali je španski sastav ušao u historiju Lige prvaka kao prvi tim koji je postigao po autogol na dva uvodna meča u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Došla je Girona u vodstvo u 19. minuti susreta preko Davida Lopeza da bi četiri minute kasnije Yangel Herrera postigao autogol i donio izjednačenje rezultata Feyenoordu koje nije dugo trajalo budući da je u 33. minuti susreta Antoni Milambo pogodio za prednost nizozemskog sastava.

U 36. minuti susreta je dosuđen penal za Feyenoord kojeg nije realizovao Ayase Ueda pa se na poluvrijeme otišlo pri prednosti gostiju 2:1.

Girona je mogla do poravnanja rezultata u 67. minuti susreta, ali Bojan Miovski nije realizovao kazneni udarac, no sedam minuta kasnije Donny van de Beek je pogodio za izjednačenje rezultata, a u 79. je Ladislav Krejci postigao novi autogol i postavio konačan rezultat susreta te tako donio Nizozemcima prvu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka.

U sljedećem kolu Girona će na svom terenu dočekati Slovan iz Bratislave dok će Feyenoord još jednom gostovati i to kod portugalske Benfice.

Rezultati i strijelci:

Girona - Feyenoord 2:3 (Lopez 19', Van de Beek 74' / Herrera (ag) 23', Milambo 33', Krejči (ag) 79')

Šahtar - Atalanta 0:3 (Djimsiti 21', Lookman 44', Bellanova 48')

Tabela: