Nadležni obavljaju uviđaj
29

Zenica: Policija provjerava da li je u Gradskoj upravi oštećen pečat na vratima prostorije s izbornim materijalom

E. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Danas je zeničkoj policiji prijavljeno da je u Gradskoj upravi oštećen pečat na vratima prostorije u kojoj je jučer uskladišten izborni materijal.

Kako piše Zenicablog, zbog povrede pečata na vratima koja vode iz unutrašnjosti Gradske uprave Zenica u prostoriju pozvana je policija kako bi postavila novi pečat s obzirom da je onaj jučer postavljeni oštećen - što su oni odbili.

Pozvali su pojačanje i inspektore kako bi obavili uviđaj. U prethodnih nekoliko sati više osoba je ulazilo/izlazilo te nije poznato da li je izborni materijal bio predmet interesa osoba koje su ulazile.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kazali da će uskoro informisati javnost o ovom događaju dok se svi navodi provjere, a u toku je uviđaj i o svemu je upoznat i tužilac.

S druge strane, opozicione stranke već su ukazale na navodne neregularnosti izbora predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora s obzirom da se nalaze imena najbližih ljudi saradnika gradonačelnika Fuada Kasumovića, a prijave su otišle i na adresu Centralne izborne komisije.