Protiv Panathinaikosa
80

Dodik i Zeljković u loži burno slavili gol Borca, Banjalučanima značajna zarada za remi

H. H.
Slavlje Dodikan i Zeljkovića (Foto: Screenshot)
Slavlje Dodikan i Zeljkovića (Foto: Screenshot)
Nogometaši Borca sinoć su remizirali s Panathinaikosom u meču prvog kola Konferencijske lige rezultatom 1:1, a historijski prvi gol i bod u grupnoj fazi burno su proslavili predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Oni su iz svečane lože Gradskog stadiona u Banjoj Luci posmatrali okršaj s Grcima, a kada je Đorđe Despotović poravnao na 1:1 nisu mogli skriti oduševljenje.

Osim zapaženog rezultata protiv grčkog velikana, remi je banjalučkom klubu donio i zanačajnu zaradu. Naime, Borac će za neriješen rezultat dobiti 133.000 eura koliko je predviđeno za remi, gdje nisu uračunate i prodate ulaznice, sponzori i sve ostalo što ide uz učešće u evropskim takmičenjima.

S druge strane, za pobjedu u grupnoj fazi Konferencijske lige dobija se 500.000 eura, a Borac je samim plasmanom u grupe inkasirao oko 4,5 miliona eura.

Borac naredni meč u Konferencijskoj ligi igra 24. oktobra na Kipru, gdje ide u goste APOEL-u, a već u ponedjeljak ga čeka derbi sa Željezničarom u Wwin ligi BiH. Taj meč se igra u Banjoj Luci.