Poruke empatije
306

Bh. nogometni klubovi pružili podršku stradalim u poplavama: "Niste sami!"

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Dijelove Bosne i Hercegovine ponovo su pogodile katastrofalne poplave, a ovaj put su poplavili Hadžići, Konjic, Jablanica, Kiseljak i Fojnica. Stanje je posebno teško u Jablanici, koja je odsječena od ostatka svijeta i gdje ima ljudskih žrtava.

Materijalna šteta koja je nastala je izuzetno velika, broj mrtvih je dvocifren, a podrška unesrećenim ljudima stiže sa svih strana Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovački nogometni klubovi se iz minute u minutu oglašavaju i izražavaju saosjećanje sa mještanima koji su pogođeni poplavama.

"U ovim iznimno teškim trenucima koje proživljavaju stanovnici bosanskohercegovačkih gradova, Fudbalski klub Velež želi iskazati solidarnost, empatiju i podršku svima kojima je ona sada najpotrebnija. Svjesni smo da riječi ne mogu vratiti izgubljene živote niti nadoknaditi materijalnu štetu, ali želimo poslati poruku zajedništva i solidarnosti. Zajedno ćemo prebroditi ovu krizu, kao što smo to činili mnogo puta ranije. Niste sami!", poručili su iz FK Velež.
"Naše misli i molitve su uz tragično stradale i njihove obitelji kao i sve one koji se bore s teškim prirodnim nepogodama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu", poruka je iz HŠK Zrinjski.
"Fudbalski klub Sarajevo izražava saučešće porodicama stradalih u nevremenu koje je zahvatilo Bosnu i Hercegovinu. Pozivamo sve naše navijače, simpatizere ali i sve druge građane koji su u mogućnosti da se uključe u akcije spašavanja i pomoći stradalim u saradnji sa nadležnim institucijama. FK Sarajevo će osigurati pomoć i podršku našim sugrađanima u koordinaciji sa relevantnim tijelima u skladu sa svojim mogućnostima. Budimo solidarni i ujedinjeni u odgovoru na ovu veliku nesreću koja nas je zadesila", saopćeno je iz FK Sarajevo.
"U ovim teškim trenucima, Fudbalski klub Željezničar šalje poruku podrške i solidarnosti, te moli sve navijače da pozovu humanitarni telefonski broj 17039 i doniraju 2 KM za unesrećene u poplavama. Svi smo svjesni izazova s kojima se suočavate i želimo da znate da niste sami. Ostanite jaki i hrabri!", poruka je iz FK Željezničar.
"U ovim iznimno teškim trenucima koje proživljavaju stanovnici bh. gradova, NK GOŠK Gabela želi iskazati solidarnost, empatiju i podršku svima koji su nastradali u ovoj kataklizmi koja je zadesila našu državu. Svjesni smo da riječi ne mogu vratiti izgubljene živote niti nadoknaditi materijalnu štetu, ali želimo poslati poruku zajedništva i solidarnosti. Zajedno smo jači i sigurno da ćemo i ovu krizu prebroditi kao i mnogo puta do sada!", naveli su iz NK GOŠK.
"U mislima i molitvama dijelimo tugu i bol sa svim unesrećenima u katastrofalnim poplavama prouzročenim jakim nevremenom širom Bosne i Hercegovine", glasi poruka iz NK Široki Brijeg.

"Naše misli i molitve su uz sve one koji su danas tragično stradali i njihove obitelji, kao i uz sve one koji se bore s trenutnom situacijom koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu. Dijelimo tugu i bol sa svim unesrećenima u ovim nezapamćenim poplavama prouzročenim jakim nevremenom širom zemlje", poručili su iz HŠK Posušje.

"Kolektiv FK Igman izražava iskreno saučešće porodicama stradalih u katastrofi koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu. Pozivamo vas da donirate 2 KM za podršku ugroženim područjima pozivom na broj 17039 Pomozi.ba. Također, pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da se odazovu i pomognu unesrećenima, te da se uključe u akcije spašavanja! Zajedno možemo učiniti razliku i pomoći onima kojima je to najpotrebnije!", poruka je iz FK Igman.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je jutros humanitarni broj preko kojeg možete pomoći stanovnicima koji su ugroženi u poplavama. Pozivom na broj 17039 donirate 2 KM.