Značajan doprinos
79

Taylor Swift donirala pet miliona dolara za pomoć nakon urgana Milton i Helene

D. V.
Taylor Swift (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Taylor Swift (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Usljed štete koju su uzrokovali urgani Helena i Milton, Taylor Swift odlučila je donirati pet miliona dolara za pomoć ugroženom stanovništvu.

Direktorica nevladine organizacije "Feeding America" Claire Babineaux-Fontenot u objavi na Instagramu istakla je da su izuzetno zahvalni na ovoj donaciji.

"Ovaj iznos pomoći će zajednicama da se obnove i oporave, osiguravajući hranu, čistu vodu i potrebne zalihe ljudima pogođenim ovim razornim olujama. Zajedno možemo mnogo pomoći porodicama dok se suočavaju sa izazovima koji su pred njima", naglasila je.

Swift je i ranije bila dio mnogih akcija i prethodne godine donirala million dolara za pomoć nakon oluja koje su pogodile Tennessee. Ona je donirala i 100.000 dolara za porodicu 44-godišnje žene koja je ubijena u pucnjavi tokom proslave pobjede u Super Bowlu Kansas City Chiefsa.

Nakon historijskog uspjeha njene "Eras Tour" i trajne popularnosti njene muzike, Taylor Swift je zvanično postala najbogatija muzičarka na svijetu. Procijenjena neto vrijednost njenog bogatstva je 1,6 milijardi dolara. Zbog toga ne iznenađuje njena želja za pomoći ali i vrijednost donacija.

Fenomen popularnosti Taylor Swift intrigira svijet, a to su pokušali objasniti čak i profesori na univerzitetima. Novinari povezuju Swiftinu slavu sa "amerikanizmom", a opisuju je i kao "ključnu američku priču o uspjehu".