Nesvakidašnja ideja
68

Nakon uragana Milton: Pogledajte kako je prošla kuća koju je vlasnik pričvrstio "španerima"

D. V.
Pedro Casares (Youtube/Screenshot)
Pedro Casares (Youtube/Screenshot)
Pedro Casares privukao je pažnju na društvenim mrežama sa načinom na koji je odlučio zaštititi svoju kuću od uragana Milton.

Pedro je kuću pričvrstio tzv. zatezačem, koji se naziva i španerom ispred kuće, a kuke koje su držale trake bile su ukopane 2,5 metara i on ih je zalio cementom.

Dan nakon uragana novinari 9Newsa i CNN-a su obišli Pedra i uvjerili se da je njegov način zaštite kuće bio uspješan.

Njegova kćerka Raise oglasila se na TikToku i pojasnila da su izašli ispred kuće provjeriti da li je pričinjena neka šteta te vidjeli samo sitna oštećenja.

@simplyuniquesmiles93

This is my father home that went Viral from strapping it down. We’re from Guaynabo, PR and from previous experience with hurricanes this will be our secobd time using the straps but on a stronger hurricane. May Gob be with everyone and stay tuned for the aftermath🙏 Thank you again for the prayers and support ❤️ #HurricaneMilton#Orlando#CentralFlorida🏠#homedepot#acehardware#lowes#cargostrap

♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya
Raise je naglasila da njen otac ne namjerava skinuti trake jer još traje sezona uragana.

SAD su ove godine prošle dramatičnu sezonu od pet uragana, a prema riječima klimatologa prijetnju urgana pogoršavaju klimatske promjene uzrokovane sagorijevanjem fosilnih goriva. Upozoravaju da će oluje postati sve jače i da će donijeti sve više padavina.