Bilbao slavio kod kuće
37

Real doživio drugi poraz u tri susreta u španskoj ligi, Musa ubacio osam poena

E. B.
Džanan Musa (Foto: EPA-EFE)
Džanan Musa (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Real Madrida su doživjeli drugi poraz u trećem kolu nove sezone u španskom prvenstvu. Kraljevi su poraženi na gostovanju u Bilbau rezultatom 83:79.

Real je odlično ušao u susret i rano poveo sa pet poena razlike (7:2), no Bilbao je preokrenuo rezultat i nakon prve četvrtine imao prednost 22:18.

Bilbao je fantastično igrao u drugoj četvrtini, te je na poluvrijeme otišao s čak plus 12 (46:34), a maksimalnu prednost od 15 poena razlike imao je na otvaranju treće četvrtine kada je rezultat na semaforu glasio 51:36.

Real je malo po malo smanjivao prednost domaće ekipe, te je u posljednju četvrtinu ušao samo s jednim poenom zaostatka (60:59).

Real je imao nekoliko prilika poravnati rezultat ili preći u vodstvo, no sredinom četvrte četvrtine Bilbao je otišao na plus osam (72:64).

Sve što je Real uspio do kraja meča je smanjiti na 78:77, no do preokreta nije mogao doći i upisao je drugi poraz ove sezone u Endesa ligi.

Džanan Musa je u redovima Reala na parketu proveo 19 minuta i susret je završio sa osam poena, pet skokova i jednom asistencijom.