Imao je 31 godinu
54

Potvrđen uzrok smrti Liama Paynea: Oglasio se šef hitne službe u Buenos Airesu

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Liam Payne je tragično preminuo zbog višestrukih povreda, uključujući frakturu lobanje nakon što je pao s balkona hotela na trećem spratu, potvrdio je šef hitne službe u Buenos Airesu Alberto Crescenti.
Alberto Crescenti, šef hitne službe u Buenos Airesu, otkrio je da uprkos brzoj reakciji medicinari nisu mogli spasiti bivšu zvijezdu One Directiona po dolasku na mjesto događaja.

Crescenti je jutros izjavio: "Naša uloga je bila da brzo krenemo tamo, pružimo medicinsku pomoć i pokušamo da ga reanimiramo, ali njegove povrede su bile fatalne. Na osnovu onoga što je tim vidio, očigledno je došlo do frakture lobanje i izuzetno ozbiljnih povreda koje dovele do njegove trenutne smrti".

Bivša zvijezda One Directiona preminuo je u srijedu nakon što je pao s trećeg sprata hotela u četvrti Palermo u Buenos Airesu u Argentini. Lokalna policija je saopštila da je pao sa trećeg sprata u dvorište hotela Casa Sur prije nego što su ljekari potvrdili njegovu smrt. Prema policiji u Buenos Airesu, policajci su prvobitno odgovarali na prijave "o agresivnom muškarcu koji je možda bio pod dejstvom droge i alkohola".

Policijska akcija pratila je odnošenje pjevačevog tijela iz hotela u kojem je izgubio život dok su se obožavatelji okupili ispred ulaza. Policija je ogradila područje, pri čemu su forenzičari u bijelim zaštitnim odijelima viđeni kako ulaze i izlaze.

Obožavaoci su fotografisani kako pale svijeće i ostavljaju cvijeće pored puta odavajući počast Liamu u velikom prisustvu policije.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije potvrdilo je da je u kontaktu s vlastima u Argentini "u vezi s izvještajima o smrti jednog Britanca". No, glasnogovornik je odbio da komentariše dalje, uključujući i identitet čovjeka.