Sumnjive okolnosti
2

Istraga o smrti Liama Paynea se nastavlja, uključeno pet svjedoka i rade se dodatni toksikološki nalazi

L. R.
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Vijest o tragično preminulom pjevaču Liamu Payneu šokirala je javnost, a unatoč dokazima da je u trenutku pada bio sam u hotelskoj sobi te da se kao uzrok smrti navode višestruke povrede, istraga će se nastaviti.
Kako pišu strani mediji, smrt 31-godišnjeg pjevača je sumnjiva te pored toga što se traga za ženama koje su posljednji put viđene s njim, policija ima još svjedoka, a radit će se i dodatni toksikološki nalazi.

Tužilaštvo je saopćilo da su uzete izjave pet svjedoka kako bi se rekonstruiralo što se dogodilo nekoliko sati prije Payneove smrti. Tužitelj Marcelo Roma otkrio je da je preliminarnim obdukcijskim izvješćem utvrđeno da je Payneova smrt nastupila zbog višestrukih teških ozljeda te unutarnjeg i vanjskog krvarenja kao posljedice pada.

Također, ranije su naveli da sve ukazuje na to da je muzičar bio sam kada se nesreća dogodila i da je pod utjecajem droga ili alkohola.

Inače, policija je ranije tog dana primila poziv gosta iz hotela u Buenos Airesu, gdje se navodi da je Liam pao s balkon svoje hotelske sobe, ali nisu bili sigurni je li skok bio namjeran. Prema istrazi, Payne vjerovatno nije bio svjestan pada.

"Zbog položaja u kojem je tijelo pronađeno i ozljeda od pada, pretpostavlja se da Payne nije zauzeo refleksni položaj kako bi se zaštitio i da je možda pao u stanju polu ili potpune nesvijesti", naveli su.

Fotografije hotelske sobe u kojoj je boravio neposredno prije smrti prikazuju razbijen televizor te opojna sredstva. Poznato je i da osoblje hotela nije moglo ući u sobu dok je pjevač u njoj boravio.

Podsjećamo, članovi nekadašnjeg boy benda One Direction oglasili su se nakon vijesti o njegovoj smrti, rekavši da su u potpunosti shrvani njegovom smrću.