Rođendanska poruka
134

Pogledajte koreografiju i bakljadu Hordi zla u derbiju, stigla i grupa navijača Veleža

D. P.
Koreografija Hordi zla (Foto: T. S./Klix.ba)
Koreografija Hordi zla (Foto: T. S./Klix.ba)
Navijači Sarajeva na sjevernoj tribini stadiona Asim Ferhatović Hase priredili su koreografiju tokom utakmice protiv Veleža u 10. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je večeras domaćin starom rivalu iz Mostara, a nakon dvije utakmice bez pobjede, Bordo tim je pod imperativom trijumfa protiv ove sezone neprepoznatljivog Veleža. Uzbudljivo bi trebalo biti i na tribinama, gdje oba tima imaju podršku najvatrenijih navijača.

Na samom početku utakmice Horde zla su priredile koreografiju na sjevernoj tribini.

Na koreografiji uz bordo kartone ispisano je na šetalici "Horde zla", a ispod je poruka "Fantastična priča", kojom su navijači Sarajeva odlučili naglasiti višedecenijsku podršku svom timu koja traje i koja će i dalje trajati.

S druge strane, stigla je i manja grupa navijača Veleža iz Mostara i oni pružaju podršku svom timu s južne tribine.

U finišu prvog poluvremena vidjeli smo i bakljadu na sjevernoj tribini. Kako je izgledao pirotehnički šou navijača Sarajeva, pogledajte u narednom umetnutom videoprilogu.

"Skupa već godina trideset sedam, živimo za tebe svi k'o jedan", stoji u rođendanskoj poruci navijača Sarajeva.

Inače, utakmica je počela minutom šutnje za stradale u strašnim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Također, u Bordo timu su se odlučili na lijep gest jer nisu željeli puštati muziku s razglasa prije početka utakmice u znak poštovanja prema žrtvama poplava.