U čemu je problem?
29

Dio građana Vogošće i posljednje dane oktobra dočekuje bez grijanja, službe tvrde da se rješenje očekuje brzo

A. L.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Stanovnici Vogošće čije domove grijanjem snadbijeva firma BAGS Energotehnika do danas nikada nisu dobili grijanje, iako je sezona i zvanično počela još 15. oktobra.

Iako je sezona grijanja u Kantonu Sarajevo počela 15. oktobra, približno 700 domaćinstava iz Vogošće i dalje mora priželjkivati toplije dane zbog činjenice da grijanje i dalje nije u funkciji.

Ovim povodom još jednom smo kontaktirali direktora BAGS Energotehnike Enisa Džihanića koji nam je kazao da Vlada Kantona Sarajevo još nikada nije odobrila subvencije za sezonu grijanja.

"To se trebalo desiti na sjednici prošlog četvrtka", kazao nam je Džihanić koji dodaje da sada ne može predvidjeti kada će se ovaj problem riješiti.

Kako nam je rekao u ranijoj izjavi, ta sredstva su potrebna firmi za nabavku mazuta kako bi se krenulo s puštanjem grijanja.

Ovim povodom kontaktirali smo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

"Na rješavanju problema zbog kojih preduzeće BAGS Energotehnika ne isporučuje toplotnu energiju svojim korisnicima na području Općine Vogošća ovo ministarstvo radi interresorno i očekujemo da će se do rješenja doći veoma brzo", kazali su nam.

Inače, firma BAGS Energotehnika snadbijeva otprilike 700 domaćinstava u Vogošći, ali i brojne ustanove kao što su opština, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Kulturno sportski centar itd.