Ostavio sve u čudu
20

Igrača Nice prekrili paravanima zbog zastrašujuće povrede, on se digao i nastavio igrati

D. P.
Diop je odigrao do kraja poluvremena (Foto: Screenshot)
Diop je odigrao do kraja poluvremena (Foto: Screenshot)
Pomalo nevjerovatna situacija dogodila se u utakmici Evropske lige između Ferencvaroša i Nice (1:0) koja je odigrana sinoć, a u pitanju je povreda koja je obilježila susret.

Veznjak Nice Sofiane Diop (24) je doživio tešku povredu u ranoj fazi utakmice. Otprilike u 20. minuti Diop je doživio težak sudar, suočio se s povredom glave, nakon čega je djelovalo da bi mogao snositi teške posljedice.

Ošamućeni Diop je ležao na travnjaku, a medicinske ekipe su odmah utrčale na teren. Koliko je ozbiljno sve izgledalo najbolje pokazuje podatak da su ga medicinske ekipe prekrile zastorima kako gledatelji ne bi vidjeli jezive scene.

Diop je izvučen van terena, gdje mu se ukazala pomoć, a onda su gledatelji ostali u čudu kada su vidjeli da se mladi nogometaš vraća u igru.

U takvom situaciji, s potresenom glavom, Diop je igrao dvadesetak minuta i kompletirao prvo poluvrijeme na terenu, a onda ga je trener izvukao iz igre kada je počeo drugi dio igre.

Ferencvaroš je ostvario vrlo važnu pobjedu rezultatom 1:0 i to zahvaljujući autogolu iz 15. minute. U domaćem timu od starta do 74. minute igrao je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Eldar Ćivić.