Ugrožavanje sigurnosti
95

Mladić prijetio da će "dići u zrak" školu i policijsku stanicu u Kalesiji, policija ga uhapsila

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policijski službenici uhapsili su 22-godišnjeg A.A. nakon što je telefonski dežurnom službeniku u Policijskoj stanici uputio ozbiljne prijetnje da će u zrak dići policijsku stanicu i školu u Kalesiji.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Kalesija su identifikovali osumnjičenog i po nalogu dežurnog tužioca uhapsili A.A (22), nastanjen u Kalesiji, nakon što je telefonski dežurnom službeniku u Policijskoj stanici Kalesija uputio ozbiljne prijetnje da će u zrak dići policijsku stanicu i školu u Kalesiji.

"Nakon upućene prijetnje policijski službenici SKP MUP-a TK i PU Kalesija su evakuisali osoblje i učenike u srednjoj i nekoliko osnovnih škola na području Kalesije, kao i zaposlene u policijskoj stanici, i obavili KDZ preglede, prilikom čega nisu pronađene eksplozivne ili zapaljive materije“, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Nad osumnjičenim obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je A.A počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Osumnjičeni će biti ispitan te će nadležnom sudu biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.