Šok za Kraljeve
323

Nezapamćen preokret: Ništa od Zlatne lopte za Viniciusa, Real otkazao put ekspedicije u Pariz

H. H.
Viniciusa su mnogi već vidjeli kao dobitnika prestižnog priznanja (Foto: EPA-EFE)
Viniciusa su mnogi već vidjeli kao dobitnika prestižnog priznanja (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid je otkazao putovanje cijele svoje ekspedicije u Pariz na gala večer dodjele Zlatne lopte, uključujući i Viniciusa, što sugeriše da Brazilac nije dobitnik prestižne nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Iako su ga Marca pa i brojni drugi mediji, još prije mjesec proglasili osvajačem Zlatne lopte desio se do sada nezapamćen preokret i sada je nogometaš Manchester Citya Rodri glavni favorit za prestižno prizanje.

Avion koji je rezervisao Real Madrid trebalo je da poleti sa aerodroma Adolfo Suarez de Barahas u 15 sati, ali je Real, s obzirom na informacije koje su dobili iz Pariza, otkazao put ekspedicije u kojoj je učestvovalo čak 50 ljudi.

Veliko iznenađenje koje jasno daje do znanja da Real već ima informaciju da Vini nije izabran za najboljeg igrača svijeta.

Ceremonija dodjele Zlatne lopte za najboljeg nogometaša i nogometašicu u 2024. godini bit će upriličena večeras u Parizu od 20:45.

Svečanost u pozorištu Chatelet u Parizu vodit će Didier Drogba, a osim Zlatne lopte bit će dodijeljene i nagrade za najboljeg golmana, strijelca i najboljeg mladog nogometaša.

Za gledatelje u BiH osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport 3.