U Skenderiji
47

"Medo i miš za čist okoliš": Edukativna muzičko-scenska predstava razveselila najmlađe

D. J.
Foto: Press
U subotu, 21. septembra u Domu mladih Skenderija Sarajevska filharmonija u saradnji s produkcijom Sibel Kids poklonila je najmlađoj publici dvije edukatvne muzičko-scenske predstave za djecu "Medo i miš za čist okoliš".

U projektu su učestvovali dječiji hor Superar i dječiji hor Sibel Kids.

Predstava u trajanju od 45 minuta ekološkog je sadržaja s jasnim i prihvatljivim edukativnim porukama namijenjenim djeci predškolskog uzrasta do petog razreda osnovne škole.

Produkcijski tim na čelu sa autorom koncepta Admirom Đulančićem posljednjih pet godina realizirao je brojne audio i video projekte edukativnog karaktera u kojima uživaju djeca diljem regije. Likovi iz ovih projekata veoma su popularni u animiranim filmovima i muzičkim djelima koja se emituju na kanalu Sibel Kids (Pjesma o medi, Medene kruške, Prvi snješko, Prvi snijeg…).

Impresivni broj pregleda na YouTube dao je značajnu podlogu ovoj predstavi. U predstavi "Medo i Miš za čist okoliš" na vedar, zanimljiv i djeci prihvatljiv način priča se o danas najaktuelnijoj temi, o zaštiti čovjekove sredine i njenog okoliša! Sarajevska filharmonija sa dirgenticom Samrom Gulamović izvela je muzičke numere komponovane i prilagođene dječijem uzrastu, uz vrhunsku orkestraciju Ranka Rihtmana.

Autorski i produkcijski tim Sibel Kids ( Rusmir Agačević, Zlatan Fazlić, - Fazla, Alan Savić, Alma Karić, Admir Đulančić, Senad Bostandžič, Ognjenka Mikavica, Dina Gafić, Gordan Simić, Alma Merunka, Damir Kustura, dječiji hor Sibel Kids, Dječiji hor Superar…) uspješno je realizovao zanimljivu i poučnu predstavu "Medo i miš za čist okoliš" koja je izazvala izuzetnu pažnju i interes kod djece i njihovih roditelja.