Ulaz je besplatan
0

Treći festival za djecu "Kutak dječije radosti 2024" ovog vikenda u Sarajevu

N. O.
U dvorani "Mirza Delibašić - Skenderija" 28. i 29. septembra održava se Sarajevski festival za djecu pod nazivom "Kutak dječije radosti 2024".

Manifestacija je zamišljena kao mjesto sreće, zabave i dječije radosti u kojoj će uživati cijela porodica. Ulaz oba dana festivala je besplatan.

Dečiji sajam je najveća dječija manifestacija u Bosni I Hercegovini. Održava se u više gradova tokom godine. U Sarajevu svake jeseni u Skenderiji, u dvorani Mirza Delibašić.

Svečano otvaranje trećeg festivala zakazano je za subotu 28. septembra u 12 sati gdje će Festival otvoriti premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

Na festivalu će se predstaviti brojni izlagači iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, koji će prikazati proizvode i sadržaje vezane za pravilan rast i razvoj djece. Posjetioci će moći da dobiju besplatne uzorke, iskoriste povoljne uslove kupovine na samom Sajmu, dobiju sve tražene informacije, a mališani će uživati u dječijim pozorišnim predstavama, društvu omiljenih dečjih likova, igrama, sportskim aktivnostima i ostalim dečjim vještinama.

Festivalski program pjesmom i plesom otvoriće mališani iz predškolskih ustanova, osnovnih škola , sportskih kolektiva i brojnih dječijih organizacija.

Promovisanjem porodičnih vrijednosti stvaramo kutak dječije radosti u kojem je sve podređeno djeci i gdje su igra, ples i zabava jedina pravila.

"Kao društveno odgovoran projekat, Festival za djecu će na najbolji način obilježiti Dječiju nedjelju, te dati podršku kreiranju programa namijenjenih za djecu i porodicu”, istakli su organizatori.

Ova manifestacija pruža mnogo mogućnosti i bavljenje različitim aktivnostima, djeca treba da učestvuju u sadržajima, da se druže, a poruka za odrasle je da svojoj djeci moraju da obezbijede zdravo i sretno djetinjstvo, jer na to svako dijete ima pravo.

Kao i ranijih godina u cilju promocije porodičnih vrijednosti, zdravog načina odrastanja ulaz na Sajam će biti besplatan oba dana Festivala od 10 do 18 sati.