Isprobajte savjete
18

Vaša beba ima pelenski osip? Pedijatri savjetuju kako riješiti problem

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pelenski osip itekako može smetati bebama, ali postoji nekoliko načina na koji roditelji mogu pomoći svojim mališanima da se riješe ovog problema i samim tim osjećaju bolje.

Dok se pokušavate riješiti osipa, napravite pauzu od korištenja vlažnih maramica.

"Očistite područje toplom vodom i čistom, mekom krpom. Vlažne maramice i druga sredstva za čišćenje koja sadrže ulja i druge ekstrakte mogu dodatno iritirati kožu", navela je pedijatrica Amanda Stovall za Parents.com.

Majčino mlijeko je sigurno i efikasno za tretiranje pelenskog osipa. Istraživanje iz 2019. je pokazalo da majčino mlijeko sadrži protein koji se zove epidermalni faktor rasta, a koji ima sposobnost zacjeljivanja kože.

Stovall navodi da su vazelin i kreme sa cink oksidom također dobra opcija i da ih možete koristiti bez straha od neželjenih dejstava. Pedijatar Daniel Ganjian je roditeljima predložio korištenje koloidne zobene kaše pomiješane s losionima i drugim proizvodima za njegu kože.

Istraživanje je pokazalo da je dodavanje koloidne zobene kaše u tretmane za njegu kože pomoglo odraslim osobama s ekcemom, iako je nejasno da li bi ona bila korisna i za dojenčad.