Philips LatteGo aparat
37

Espresso ili cappuccino: Otkrijte male trikove idealne kafe

Philips LatteGo aparat
Philips LatteGo aparat
Kafa je, nakon vode, omiljeno piće širom svijeta pokazala su brojna istraživanja. Nema osobe na svijetu koja je nije probala, a ako je nije zavoljela sigurno još nije pronašla svoj omiljeni ukus!

Konzumiranje kafe smatra se tradicijom, načinom života, svakodnevnim ritualom, mnogim ljudima širom svijeta je omiljeno piće, a u Bosni i Hercegovini ona je ćejf, merak, povod za druženje.

Jedni kafom započinju dan, drugi završavaju, neki je piju isključivo do podne, neki poslije posla, a sve to na više od 50 načina! Kafa se pije sa mlijekom, šlagom, cimetom, vanilom, neki je prave svjetliju i slabije prženu, drugi jaču, tamniju, više prženu, punijeg i intenzivnijeg ukusa. Kafa se pije u kafićima, restoranima, na poslu, ali ona najslađa se pije u kući, pripremljena baš onako kako volimo!

Vrhunska aroma, 12 napitaka, jednostavna upotreba

Philips LatteGo aparat
Philips LatteGo aparat

Kult "domaće" bosanske kafe i dalje je vrlo prisutan u našem društvu, iako mlađe generacije sve češće posežu za espressom, ili cappuccinom. Kako bi išli u korak sa trendovima brojni poznati brendovi se trude da naprave aparat koji će zadovoljiti potrebe svih kafopija.

Prva asocijacija na kafu je miris. Ukoliko volite miris pržene kafe Philips LatteGo će vam pružiti to zadovoljstvo. U aparat se stavlja kafa u zrnu, a prema vašim željama birate koju ćete koristiti. Idealna za espresso, ristretto ili Americano je 100% Arabica, dok je mješavina Arabice i Robuste pravi izbor za kafe sa mlijekom.

Eh, sada je potrebno postići onu aromu baš kao u omiljenoj kafeteriji! Mala tajna vrhunske arome, koju je Philips iskorisio, je keramički mlin koji se ne zagrijava, ne mijenja izgled, ne tupi se i što je najbitnije izvlači najbolje iz zrna kafe i ne mijenja njen ukus! Ljubitelji svilenkasto glatkog cappuccina, čak i s omiljenim mlijekom na biljnoj bazi, mogu dobiti svoj najdraži napitak zahvaljujući tehnologiji ciklonskog stvaranja mliječne pjene LatteGo, koji pretvara razne vrste mlijeka u najbolji mogući gusti sloj pjene.

Philips LatteGo aparat
Philips LatteGo aparat

Ipak, ako ste ljubitelj espressa, jednim klikom odaberete tu opciju, a zahvaljujući dodatnom programu možete da birate intenzitet i dužinu kafe. Ako ne iz prvog pokušaja, nakon dva ili tri sigurno ćete naći svoju mjeru i imaćete osjećaj da ste pravi barista! Još jedan mali trik je da baš tu idealnu možete memorisati, tako da već naredno jutro, jednim klikom uživate u svom najdražem napitku.

Izuzetno lako održavanje

Kada govorimo o pripremi bilo koje vrste hrane i pića, druga pomisao je čišćenje! Kod kafe, osim higijenskih razloga, čistoća je bitna i zbog ukusa. Ukoliko iz aparata ne očistimo sve ostatke kafe oni će učiniti da naš omiljeni napitak bude kiselkastog ukusa. Da vam se to ne bi desilo potrebno je da nastavak za mlijeko, postolje i spremnik za ostatke mljevene kafe operete u mašini za suđe, što je lakše i higijenski ispravno. Dok, se odvojivi sklop za kuhanje izvadi iz aparata i temeljito očisti jednostavnim ispiranjem pod mlazom vode.

Philips LatteGo aparat
Philips LatteGo aparat

Na ukus kafe jako može da utiče i kvalitet vode, a da ne bismo kupovali destilovanu vodu i dodatno trošili novac, bitno je da aparat posjeduje AquaClean filter koji sam uklanja kamenac, što je slučaj sa Philips LatteGo aparatom, koji nakon pet hiljada napravljenih kafa, javlja da ga je potrebno zamjeniti.

Philips LatteGo aparat
Philips LatteGo aparat

Vrijeme je za druženje

Duži i topliji dani su pred nama, tako da je idealno vrijeme da se opustite, pozovete društvo i uz ove male trikove u dvorištu, na terasi, ili u dnevnom boravku.

Philips LatteGo aparat
Philips LatteGo aparat

Uživajte u jednom od 12 napitaka koji možete napraviti sa Philips LatteGo aparatom.