Efikasan režim
19

Fitness influenserica otkrila kako je skinula pet kilograma u 25 dana: Pratila je ova pravila

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Fitness influenserica Melissa Lattari na TikToku je podijelila savjete kako je smršala skoro 5 kilograma za 25 dana.

Melissa je započela priznanjem se tokom ljeta opustila te da se na kraju praćenjem određenih pravila uspjela riješiti viška kilograma. Potom je otkrila i šta je sve uključila u svoj režim:

Povremeni post - Otkrila je kako je svakodnevno pratila 16-satni post. Pojasnila je kako prestaje jesti u 21 sat, a onda obično jede oko 14 ili 15 sati u zavisnosti od rasporeda. Kaže da su rezultati transformativni.

"Svaki put kada postim, moje tijelo se transformiše – i naravno vježbanje i zdrava ishrana, ali morate to uraditi kako treba", naglašava.

Melissa naglašava da povremeni post, kada se radi ispravno, nije štetan: "Mnogi ljudi misle da je post jednak poremećaju ishrane. To nije slučaj. Ako to radite pogrešno, da, to bi moglo dovesti do ili pokrenuti poremećaj u ishrani, ali ako to radite kako treba, mogu vam obećati, osjećat ćete se najbolje i izgledati najbolje".

Moć zdravog prvog obroka - Zdrav doručak je ključan. Melissin prvi dnevni obrok je nekonvencionalan, ali efikasan:"Obično jedem jaja, avokado i pureća prsa kao svoj prvi obrok". Iako bi nekima ovaj doručak mogao biti "neprivlačan", Melissa insistira da je to zdravija opcija u poređenju sa tipičnom hranom za doručak.

Rutina vježbanja - Njena rutina vježbanja je jednako disciplinirana. Melissa uključuje tri dana kružnog treninga, dva dana fokusiranih vježbi za gornji dio tijela i jedan dan odmora, koji još uvijek uključuje fizičku aktivnost poput šetnje.

Hidratacija - Još jedan ključni element u njenom režimu je hidratacija, a kaže da je pila i po tri litra vode dnevno kako bi smršavila.

Također je naglasila važnost fokusiranja na svoje ciljeve te neodustajanja od cijele rutine.