Drži se jedne odluke
54

Hana Sokač bila je najmlađa učesnica "Života na vagi" i smršavila 70 kg: Kaže da je ovo ključ njene promjene

Piše: N. O.
Foto: RTL/Instagram
Foto: RTL/Instagram
Hana Sokač bila je najmlađa učesnica "Života na vagi", a u takmičenje je ušla sa 138 kilograma te je u međuvremenu izgubila skoro 70 kg. Sad se osvrnula na svoju transformaciju kazavši koja promjena je bila ključna u njenom putu mršavljenja.

Sokač je u "Životu na vagi učestvovala" 2017. godine, a tada je imala samo imala 18 godina. Sad se za Net.hr osvrnula na svoj put mršavljenja i fizičku transformaciju nakon što je izgubila 70 kilograma.

"Prijavom u show 'Život na vagi' s 18 godina željela sam promijeniti stil života te postati snažna i zdrava osoba. Posebno je zanimljiv taj period 2017. godine, kada sam istovremeno završavala srednju školu, pripremala se za maturu, polagala vozački ispit i započinjala svoju životnu transformaciju. Učiš dok si živ, a ja sam sretna što sam u tom periodu uspjela postaviti temelje ličnog razvoja", kazala je.

Ispričala je kako je prvih 50 kilograma skinula kroz šetnju i kalorijski deficit.

"Ljudi su vrlo susretljivi i dragi, često pitaju za savjet ili koju riječ ohrabrenja, a ja sam sretna prenijeti svoje znanje. Mnogi me pitaju šta učiniti kad situacija krene nizbrdo i motivacija nestane. Rješenje je jednostavno. Kao prioritet treba postaviti mentalno zdravlje, što znači da ne udaraš glavom o zid zbog jučer, nego fokus stavljaš na sutrašnjicu i ostvarenje ciljeva", ispričala je.

Govoreći o tome kako održava svoj trenutni izgled i kilažu kaže kako se od učešća u "Životu na vagi" drži odluke da jede kvalitetno.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Prehrana mi se bazira na svježim namirnicama. Iako možda zvuči šokantno, većina hrane u trgovinama nije ni zdrava ni hranjiva. S većinom uvozne ponude ne mogu nutricionistički konkurirati gradskim tržnicama poput Dolca u Zagrebu. Zna se šta čini dobar obrok, a svježi sastojci iz vrta upravo su to – idealan obrok", kazala je.

Napomenula je da to možda neće zvučati kao revolucionarno otkriće, ali je istaknula da je "upravo domaća hrana s tržnice bila ključna u njenom procesu mršavljenja i tjelesne transformacije".