Prati plan ishrane
12

Jennifer Aniston za novu kampanju pokazala isklesane mišiće: Otkrila i kako održava fit izgled

N. O.
Foto: Pvolve
Foto: Pvolve
Jennifer Aniston prkosi godinama na fotografijama za novu fitness kampanju, a usput je otkrila i kako održava fit izgled i u šestoj deceniji života.

Fitness brend Pvolve je objavio fotografije glumice u dubokom crnom bodyju dok koristi opremu za trening snage. Na pratećem snimku je pokazala i svoju intenzivnu rutinu vježbanja koja joj je pomogla da postigne nevjerovatne rezultate.

Pvolve je metoda vježbanja posebno dizajnirana za žene; uzima u obzir sve hormonske promjene ili tranzicije koje mogu utjecati na zdravlje žene u cjelini, a time i na njihovo vježbanje. Glumica je veliki obožavatelj ove metode i prati prilagođene treninge pet dana u sedmici.

Objasnila je za InStyle kako se njen pristup vježbanju drastično promijenio: "Kada razmišljate: 'Moram da odradim 45 minuta kardio treninga ili neću dobro da vježbam', to je zastrašujuće," rekla je, "Toliko sam dugo vjerovala u to. Samo sam izgorjela i slomila tijelo." Također, prošle godine za magazin People govorila je o svojoj rutini treninga, objašnjavajući da je lakše nego što izgleda: "Samo počinjete u malim, sitnim koracima. I onda sljedeće što znate je da ste odradili četiri časa po 20 minuta jer samo želite da nastavite".

Što se tiče načina na koji Jennifer postiže svoju nevjerovatnu figuru ishranom, za Women's Health je ove godine rekla da dan počinje sa kašikom jabukovog sirćeta u vodi, nakon čega slijedi kafa.

"Obično ću ručati oko jedan ili dva, a često je to neki oblik povrća i proteina", rekla je, "Popodne ću samo grickati puter od jabuke i badema, ili kokice".

Za večeru kaže da posegne za povrćem i proteinima, a vikendom će se počastiti nečim posebnim. Naglašava i važnost hidratacije.