U Sarajevu
0

Na Vilsonovom šetalištu danas počela utrka "Vils ultramaraton"

N. C.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U organizaciji Udruženja "Dečki u plavom" danas je na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu počela utrka "Vils ultramaraton".

U subotu, 5. oktobra, s početkom u 9 sati na Vilsonovom šetalištu oko 150 ultramaratonaca ili trkača koji to žele postati imat će priliku da uživaju u mentalnom izazovu dugom 24 sata. Takmičenje će biti organizirano u tri discipline: utrka na 6, 12 i 24 sati.

Utrka je posebna po tome što će se trčati najduža vremenska dionica.

"Kao što smo i pretpostavili 'Vils ultramaraton' prepoznat je kao ultramaratonska utrka sa najviše potencijala za daljnji razvoj i sa tendencijom da postane najbolja regionalna ultramaratonska utrka. Posebno smo ponosni što će na ovogodišnjoj utrci nastupiti najbolji ultramaratonci iz regiona. Pored domaćih predstavnika učešće će uzeti reprezentativci i rekorderi iz Srbije, Hrvatske, USA, Francuske, Slovačke, Crne Gore i Turske'', naveli su.

"Vils ultramaraton" je izazivanje sebe, istraživanje sposobnosti, izdržljivosti i prokletstvo zaljubljenosti u svaki milimetar pretrčanog asfalta. Sjajna prilika za one koji se žele izdići od polumaratona ili maratona - do ultramaratona.

Ono što je bitno naglasiti je da zbog ove utrke nije došlo do bilo kakva obustava cestovnog motornog saobraćaja. Pješački saobraćaj se odvijao nesmetano pješačkim stazama. Lokacija i termin održavanja utrke su odabrani na način da što manje remete život i komfor građana.