Traje od 5. do 7. jula
138

Sutra počinje Konjic Summer Fest, preko 1000 učesnika trči kroz najljepše dijelove grada na Neretvi

N. O.
Grad Konjic, poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i čarobnoj prirodi, od 5. do 7. jula 2024. godine bit će domaćin uzbudljivog sada već šestog po redu sportskog događaja – Konjic Summer Fest 2024. u organizaciji Atletskog kluba ''Pace'' Konjic.

Grad Konjic, poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i čarobnoj prirodi, od 5. do 7. jula 2024. godine bit će domaćin uzbudljivog sada već VI. po redu sportskog događaja – Konjic Summer Fest 2024. u organizaciji Atletskog kluba ''Pace'' Konjic. Ovaj festival nudi iz godine u godinu sve bogatiji program i raznolike utrke za sve populacione skupine i uzraste, od najmlađih do vrhunskih sportaša, te stvara jedinstvenu i nezaboravnu atmosferu za druženje i zabavu.

Više od 1.000 učesnika očekuje se u raznim disciplinama trčat će kroz najljepše dijelove grada na Neretvi kroz tri dana festivala. Pored utrka festival će imati i dva koncerta i to u Petak – Lana Hamza sa bendom i u Subotu na Otvorenom bazenu u sklopu hotela Garden City pred preko 600 ljudi nastupiti će Emir Lapsus.

Trodnevni program:

Petak, 5. jula 2024.:

  • Garden City Business Run: Poslovna utrka koja se održava po drugi put, započinje u 18:30 sati. 28 kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova utrka okuplja 250 učesnika iz poslovnog svijeta.
  • Koncert Lana Hamza sa bendom – Početak u 21:00h, KSF Korner Garden City Konjic – Ulaz je slobodan za sve goste.

Subota, 6. jula 2024.

  • Humanitarna dječija utrka GRAWE KIDS RUN: U 11:00 sati počinje utrka za 200 mališana, obogaćena brojnim poklonima od partnera festivala. Ova utrka ima humanitarni karakter, a prikupljena sredstva bit će donirana udruženju Andalus Konjic za stipendiranje djece u nevolji.

Utrka se održava u pet kategorija:

  • Zelena – predškolska djeca i prvi razred
  • Žuta – drugi i treći razred

  • Plava – četvrti i peti razred

  • Crvena – šesti i sedmi razred

  • Siva – osmi i deveti razred

  • Pored poslovne utrke Garden City Business Run i Grawe Kids Run, neizostavne su i utrke koje će se održati na centralnom događaju u subotu, 6. 7. 2024. godine:

  1. Štafetna utrka Ibis Relay Race: Sportski adrenalin dostiže vrhunac u 19:30 sati. Utrka koja promoviše ravnopravnost spolova (5 km ONA + 5 km ON).

  2. Bingo Konjički cener: Utrka na 10 kilometara koja se održava po šesti put i koja je preteča svim današnjim utrkama.

  3. Državno prvenstvo BIH na 10.000 metara na cesti: Po prvi put u Konjicu - ovo je jedinstvena prilika da vidite najbolje atletičare u zemlji. Dođite i bodrite svoje favorite.

Nedjelja, 7. jula 2024.:

  • U jutarnjim satima od 9:00 do 16:00 sati bit će promovirane prirodne ljepote Grada Konjica, prirodna ljepotica Neretva na kojoj će biti upriličen RAFTING.

  • Puzijada: Najslađa i ujedno završna utrka festivala, MMu Puzijada, održat će se u 18:30 sati u hotelu Garden City Konjic. 15 beba natjecat će se za titulu najbrže u Konjicu. Sudjelovanje je besplatno.

Noviteti na festivalu:

  • Uvedene su akreditacije koje vrijede za sve dane festivala (5. – 7- 7- 2024.). Uz akreditaciju, učesnici će moći koristiti dodatne popuste kod lokalnih partnera.

  • Osiguran je besplatan prijevoz na vrhunski trkački događaj – Konjic Summer Fest, u saradnji s kompanijom Konjic Trans. Autobus kreće u subotu, 6. jula ispred Zemaljskog muzeja u 14:00 sati, sa stajanjem na autobuskoj stanici Otoka i autobuskoj stanici Stup. Povratak je predviđen oko 22:00 sata.