Promjena stila života
60

U show "Život na vagi" ušao je s nevjerovatnih 234 kilograma, sada trenira šest puta sedmično

N. C.
Filip Mrčela
Filip Mrčela
Filip Mrčela bio je kandidat u šestoj sezoni "Života na vagi" s čak 234 kilograma na prvom vaganju, a u showu je izgubio 61,2 kilograma te se kući vratio sa 173,4 kilograma.

On je istakao da je zbog prijašnjeg načina života imao mentalne probleme, a u jednom trenutku je mislio da će zbog težine postati nepokretan. Međutim, zahvaljujući showu shvatio je da može postati bolja verzija sebe.

"Treniram s trenerom Perom šest puta tjedno. Dvaput kardio plus gornji dio tijela, dvaput kardio plus donji dio tijela i dvaput samo kardio (boks i kružni trening). Što se tiče prehrane, hranim se jednostavnim jelima, nisam za preveliko kompliciranje. Fokusiram se na proteine i povrće uz dobre masti i ugljikohidrate u manjim, ali bitnim količinama. Ne radim neke 'cheat' obroke, ali često ubacim niže kaloričniju verziju nečega uz obrok. Na primjer, neki light umak pomiješan s grčkim jogurtom s obzirom na to da stvarno volim umake", ispričao je.

Na putu prema zdravijem načinu života, kako kaže, najviše je zahvalan svojoj porodici prvenstveno roditeljima.

"Bez njihove potpore u apsolutno svakom aspektu života, ne bih daleko dogurao. I zbog toga sam im zauvijek zahvalan, čak i kad su malo naporni", kazao je.

On savjetuje svima koji se bore s kilogram i žele smršaviti da pitaju za pomoć. Upornim vježbanjem i promjenom ishrane, Filip je izgubio 90 kilograma, ali na tome ne želi stati.