Promo / Barilla integralni špageti br.5 sa sosom Napoletana i tunjevinom iz konzerve

Sastojci za četiri osobe:
350 g integralnih špageta Barilla br.5 400 g sosa Napoletana Barilla 200 g tunjevine u maslinovom ulju iz konzerve pola glavice isjeckanog ljubičastog luka 1 češanj bijelog luka 1 ljuta papričica 10 komada cherry paradajza 2 supene kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja isjeckani peršun
Priprema:
Stavite veliku šerpu vode na vatru da proključa, kada proključa dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte integralne špagete od cijelog zrna brašna prema uputstvu na pakovanju.
Za to vrijeme u velikoj tavi propržite ljubičasti i bijeli luk na maslinovom ulju. Čim ljubičasti luk porumeni, izvadite bijeli luk iz tave, a dodajte sitno isjeckanu ljutu papričicu (za delikatniji ukus izvadite sjemenke). Dodajte tunjevinu iz koje ste izlili višak maslinovog ulja i sos Napoletana. Ostavite na vatri nekoliko minuta da proključa.
Ocijedite integralne špagete skuhane "al dente" i pomiješajte ih sa sosom Napoletana i tunjevinom. Servirajte jelo s isjeckanim svježim peršunom i cherry paradajzom isječenim na četvrtine.
Više informacija pronađite na stranici https://www.barillagroup.com/en.