Promo / Barilla preporučuje: Salata od tjestenine sa umakom, puretinom i crvenom paprikom
Tjestenina je jedno od najcjenjenijih, naraznovrsnijih i najukusnijih jela na svijetu. Ugljikohidrati iz tjestenine osiguravaju postojanu energiju i osjećaj sitosti, a obitelj Barilla najveći je talijanski proizvođač tjestenine već četiri generacije.
Sastojci za 4 osobe:
350 g Barilla Farfalle br. 65 100 g Barilla Pesto Genovese 200 g crvena paprike babure 200 g purećih prsa 100 g kukuruza iz konzerve 100 g celer 40 g ekstradjevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Zakuhajte velik lonac vode, nakon što voda zakuha dodajte so (otprilike 7 g po litri) i kuhajte tjesteninu Farfalle prema uputi na pakovanju.
Dok se Farfalle kuhaju, ispecite pureća prsa, maknite s vatre i kad se ohlade na sobnu temperaturu, izrežite ih na trakice. Narežite crvenu papriku baburu na kockice. Narežite celer na vrlo tanke kriške.
Pažljivo procijedite Farfalle, polijte ih s malo ekstradjevičanskog maslinova ulja i pričekajte da se ohlade na sobnu temperaturu. Nakon što su se ohladile, umiješajte umak Barilla Pesto Genovese, kockice crvene paprike babure, trakice pečenih purećih prsa, kukuruz i narezani celer.
Dobro promiješajte i poslužite na sobnoj temperaturi.
Još recepata za ukusna jela možete pronaći na Barilla Bosnia & Herzegovina i na https://www.barilla.com/hr-ba.