Promo / Barilla recept: Špageti s umakom Pesto Genovese, pinjolima i svježim bosiljkom
Tjestenina je jedno od najcjenjenijih, naraznovrsnijih i najukusnijih jela na svijetu, a obitelj Barilla najveći je talijanski proizvođač tjestenine već četiri generacije. Za pripremu umaka Pesto alla Genovese u Barilli upotrebljavaju talijanski svježi bosiljak, Genovese Ecotype, koji je tipičan za tradicionalni recept za Pesto alla Genovese.
Sastojci za 4 osobe:
350 g Barilla Spaghetti br. 5 180 g Barilla Pesto Genovese 40 g pinjola listići bosiljka
Priprema:
Zakuhajte velik lonac vode, nakon što voda zakuha dodajte so (7 g po litri) i kuhajte špagete prema uputi na pakovanju.
U međuvremenu pažljivo popržite pinjole u neljepljivoj tavi i stavite ih na stranu.
Ulijte Pesto Genovese u veliku zdjelu, dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte tako da dobijete glatku smjesu.
Pažljivo ocijedite špagete, prebacite tjesteninu u zdjelu i pomiješajte s umakom Pesto Genovese. Poslužite u zasebnim posudama te ukrasite poprženim pinjolima i listićima bosiljka prema vlastitu ukusu.
Još recepata za ukusna jela možete pronaći na Barilla Bosnia & Herzegovina i na https://www.barilla.com/hr-ba.