Promo / Bavette Barilla sa sosom Pesto Genovese, škampima i boranijom
Sastojci za 4 osobe:
350 g Bavette Barilla
180 g sosa Pesto Genovese Barilla
16 komada oljuštenih škampa (odstraniti žilu
150 g grubo isjeckane boranije
1 komad ljutike
2 supene kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Stavite veliku šerpu vode na vatru da proključa, kada proključa dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte Bavette prema uputstvu na pakovanju.
U velikoj tavi propržite sitno isjeckanu ljutiku na malo maslinovog ulja. Kad ljutika postane zlatna i meka, dodajte škampe, začinite sve solju i biberom po ukusu i pržite jelo nekoliko minuta na tihoj vatri. Skinite s vatre i ostavite sa strane.
Četiri do pet minuta prije nego što ocijedite tjesteninu, u šerpu dodajte boraniju da bi se skuhala zajedno s tjesteninom.
Ocijedite tjesteninu skuhanu al dente zajedno s boranijom, ali ostavite malo vode od tjestenine sa strane. Nakon toga ponovo stavite na vatru tavu sa škampima, dodajte tjesteninu i vodu od tjestenine i pažljivo sve sotirajte.
Kad višak vode ispari, skinite jelo s vatre i dodajte sos Pesto Genovese. Dobro sve promiješajte da sos prekrije svu tjesteninu i odmah servirajte s malo maslinovog ulja.
Više informacija pronađite na stranici https://www.barillagroup.com/en.