Vječito pitanje svake domaćice je "šta danas kuhati za ručak". Da bismo olakšali put do prave ideje i realizacije obroka donosimo recept za šnicle od soje.
Sojine Šnicle (30 kom)
150 gr Biona Sojinih Mrvica 1 glavica crvenog luka 2-3 češnja bijelog luka 4 šnite hljeba (starog) 1 supena kašika senfa 2 prstohvata soji Biber po ukusu Prstohvat čili paprike ili kajenskog papra 3 supene kašike sitno sjeckanog svježeg peršuna Brašno i prezla za pohovanje
Priprema:
Sojine Mrvice kratko prokuhati u vodi te dobro ocijediti. Natopljene i nabubrene mrvice pomiješati s ostalim sastojcima, natopljenim hljebom, senfom, začinima i sitno sjeckanim crvenim i bijelim lukom. Napraviti homogenu smjesu, a ako je previše rijetka može se dodati malo brašna. Formirati kuglice te ih uvaljati u brašno i prezlu, a zatim pržiti na vrelom ulju do zlatnosmeđe boje. Mogu se i klasično pohovati s jajima, brašnom i prezlom.
Možda vas zanima
Preporuka stručnjaka