Ono što će vam biti potrebno jeste pola tikve, 400 mililitara kokosovog mlijeka, 400 mililitara vode, dvije kašike maslinovog ulja, dvije male čajne kašike curry mješavine začina i prstohvat soli i bibera.
Za početak očistite tikvu i isjecite je na manje kocke. Zatim je stavite u pleh za pečenje i pospite maslinovim uljem te pecite 15 minuta na 180 stepeni, dok ne omekšaju.
U lonac stavite kokosovo mlijeko, vodu i začine, postavite sve na srednju temperaturu.
Nakon što se tikva ispeče, viljuškom je izgnječite u pire i dodajte u lonac s kokosovim mlijekom, vodom i začinima. Blago pojačajte temperaturu i ostavite supu da se krčka.
"Moj savjet je da napravite i krotone. Isjeckajte hljeb na kockice i u istoj tepsiji u kojoj ste pekli tikvu, pecite i hljeb. Samo pomiješajte s maslinovim uljem tako da hljeb upije sve. Obavezno pecite na 200 stepeni pet minuta", kaže Hajrudin.