Od brojnih prodavnica i ugostiteljskih objekata istakli su restoran Aviliyau kojem se služe mesni kolačići u Bayrampaši.
"Ovaj restoran ističe se dekoracijom i delicijama koje nudi. Restoran je uređen u stilu stare bosanske kuće iz Osmanskog perioda. Na zidovima se nalaze slike Bosne i Hercegovine, te stare harmonike. U njemu možete naći originalni špinat, teletinu ili bosanske pljeskavice", kazala je novinarka Daily Sabatha.
Najprodavanije jelo su klepe, tradicionalno jelo od tijesta u obliku trokutića punjenih mesom sa bijelim lukom, a prelivaju se jogurtom. No, prepoznatljiva su i razna kuhana jela.
"Mesne kuglice - pljesakvice su poput bosanskiog kebaba. Riječ je o mesnim kuglicama koje se služe s pavlakom i lukom. Meso je kuhano u posebnim bakrenim loncima na žaru. Moje najdraže jelo prije glavnog zove se soka-paprike punjene mladim sirom koje stoje u staklenim teglama. Preporučujemo i suho meso koje se razlikuje do turskog. Najpoznatiji desert restorana je kolač "traleče" (tres leches) koji je svijetao i ukusan. Služi se sa tradicionalnom bosanskom kafom", kazala je novinarka oduševljena vlasnikovom idejom da otvori ovakav koncept restorana.
U njemu rade ljudi iz BiH, kuha se na isti način kao u našoj zemlji, a dekoraciju je vlasnik Ercan Gul uzeo iz bosanskih sela.
Restoran se nalazi u Istanbulu u ulici Nispetiye.