Foto: ReciPeci
Raffaello cheesecake sa keksom savršen je ljetni desert. Za njegovu pripremu ne treba previše truda, a okus je čaroban.
Recept za ovu slasticu nalazi se na stranici ReciPeci.
Potrebno
Za podlogu
- 300 g keksa (Mcvities, plazma, petit beure…)
- 180 g maslaca
Za kremu
- 500 g krem sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 60 g kokosa
- 60 g mljevenog keksa
Za karamel preljev
- 6 žlica kristal šećera
- 3 žlice kiselog vrhnja
I još
- 250ml vrhnja za šlag
Priprema
- Za podlogu pomiješati mljevene kekse sa otopljenim maslacem. Staviti smjesu u kalup za torte promjera 24 cm.
- Za kremu umiksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Dodati šlag u krem sir pa dobro sjediniti mikserom. Masu podijeliti na dva dijela.
- U jedan dio dodati kokos, u drugi dio dodati mljeveni keks.
- Na utiskanu podlogu složiti prvo kremu sa kokosom, a odmah potom kremu sa keksom. Preko svega premazati vrhnje za šlag. Pospremiti u frižider dok pripremate karamel preljev.
- Za karamel preljev otopiti u maloj posudi šećer dok ne postane potpuno tamne karamel boje. Nemojte ovo raditi na jakoj vatri kako vam šećer ne bi zagorio prilikom otapanja. Na karamel staviti 3 kašike kiselog vrhnja pa uz miješanje na laganoj vatri pustiti da se svi kristalići karamela otope. Prohladiti do sobne temperature uz povremeno miješanje.
- Karamel preljev staviti u kesicu za ukrašavanje ili u običnu kesicu za zamrzavanje. Odrezati kesici jedan vrh pa uz pririskanje prstima istisnuti preljev preko torte u kružnim spiralnim trakama. Tada uzeti jednu čačkalicu pa od sredine povlačiti poteze prema vani i obrnuto.
- Sve skupa još dobro prohladiti i poslužiti.
Možda vas zanima
Reagovala vlada Francuske
PSG donio radikalnu odluku nakon što su navijači podigli koreografiju o Palestini
Vezani članci