Imate ga u kuhinji
13
Dodajte ovaj sastojak u vodu i spriječite raspadanje krompira prilikom kuhanja
Piše: A. Ć.
Foto: Shutterstock
Kuhanje krompira može biti pravi izazov, pogotovo kada želite da krompir zadrži svoj oblik i ne postane kašast.
Iako mnogi znaju da je mladi krompir idealan za prženje, dok je stari bolji za kuhanje, postoji trik koji može pomoći da svaki krompir, bez obzira na starost, bude savršeno skuhan.
Jedan od najboljih savjeta za kuhanje krompira je dodavanje sirćeta u prokuhanu vodu. Prema preporukama stručnjaka, potrebno je samo dodati malo sirćeta u vodu dok krompiri kuhaju, otprilike na polovini procesa kuhanja.
Ovaj trik stvori tanku koricu na vanjskom sloju krompira koja pomaže da se sačuva njegov oblik, sprečavajući da se raspadne i postane kašast.
Za savršen rezultat, krompiri će biti čvrsti i ukusni, idealni za bilo koju pripremu, bilo da se koriste kao prilog, u varivima ili drugim jelima. Ovaj jednostavan savjet će vam pomoći da krompir uvijek bude savršeno skuhan i zadržati svoj oblik.
Možda vas zanima