Gastro kutak u Goraždu: Sarajlije prave najbolje tufahije i desert od jabuka
Ovogodišnji gastro kutak u okviru sajma jabuke u Goraždu protekao je u znaku takmičenja u pravljenju tufahija i deserta od jabuka.
Pod budnim okom vrhunskih kuhara i stručnjaka u oblasti kulinarstva Hameda Turkušića, Elvira Smajlovića, Zakira Rokše i predsjednice žirija Ismete Reizović, svoje umijeće u pravljenju ovih poslastica pokazali su učenici iz Srednje škole "Stjepan Ivšić" iz Orahovica u Hrvatskoj, Ekonomsko-trgovinske škole iz Prijepolja u Srbiji, mješovitih srednjih škola iz Zenice i Tešnja, Srednje ugostiteljsko-turističke škole u Sarajevu, Srednjoškolskog centra iz Hadžića i Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda.
Prvo mjesto osvojili su učenici Srednje ugostiteljsko-turističke škole u Sarajevu, drugi su učenici Mješovite srednje škole iz Tešnja, a treće mjesto pripalo je domaćinima, Srednjoj stručnoj školi "Džemal Bijedić".