Gastronomsko iskustvo: Sanel Brajlović ima poseban pristup mesu za doživljaj vrhunskog hedonizma
Brajlović nam objašnjava kako funkcioniše suho zrenje, kazavši kako je to prirodan proces zrenja mesa u toku kojeg se specijalnim UV lampama tretiraju najkvalitetniji juneći, teleći i jagnjeći komadi.
"Zahvaljujući jedinstvenom sistemu sterilizacije, klice i bakterije jednostavno nemaju šansu za opstankom. Prirodni enzimi prodiru u najtvrđe dijelove mesa (mišići i vezivna tkiva), višak vode isparava, a ono što ostaje je vrhunski kvalitet prožet velikim brojem proteina, savršenog izgleda i nezaboravnog ukusa", govori Brajlović.
Meso dobija drugačiju mekoću i finiju teksturu, a ukus predstavlja jedno sasvim novo gastronomsko iskustvo.
"Nastojimo da spojimo svjetski priznatu modernu tehnologiju u službi vrhunskog hedonizma i domaće nacionalne kuhinje", nastavlja objašnjavati.
Brajlović dodaje kako je veliki ljubitelj prirode, te kako svaki slobodan momenat koristi za boravak u prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Ranije su često putovali po regionu, ali u posljednje vrijeme ipak biraju odmarati u prirodnim ljepotama naše države.
"Naravno, najčešće je to na porodičnom ranču u Ustikolini gdje inače uzgajamo sve povrće i voće koje služimo uz naše nezaboravne mesne specijalitete. To je je jedna prelijepa oaza mira, gdje uvijek najlakše napunim baterije.
Ističe kako je veliki zaljubljenik u lov, te kako na porodičnom ranču često priprema različita kvalitetna jela.
"Tamo redovno snimam pripremanje specijaliteta i to objavljujem na društvenim mrežama. Naš restoran je po broju pratilaca na Facebooku vjerovatno najpopularniji u BiH i prati nas više od 135.000 ljudi iz cijelog svijeta", kaže.