Slana varijanta
18

Halloween palačinke za zanimljiv doručak, ručak ili večeru

A. P.
Klub ljubitelja palačinaka donosi nove inovativne recepte za savršene palačinke. Svi vole palačinke, jedu se svuda u svijetu za doručak, ručak ili večeru, pripremaju se i slane i slatke i debele i tanke.

Sastojci:

200 g brašna od spelte 2 jaja 1 dl maslinovog ulja 100 grama šeri paradajza 1 kašikica soli 3 dl Natura mlijeka Crnilo od sipe

Priprema:

U posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, sol, pa dodati brašno od spelte. Sve mutiti do željene gustoće mase. Palačinke peći na klasični način i servirati sa sirom, šeri paradajzom i bosiljkom.

Dio pripremljene mase pomiješati sa sipinim crnilom, pa iz bočice formirati dekoracije po želji na tavi za palačinke.