Zahvalni na ovom iskustvu
90

Irma Handžić Veledar i Sead Bojić ispali iz Masterchefa, problem im zadao recept iz 1813. godine

I. S.
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Irma Handžić Veledar i Sead Bojić napustili su hrvatsko kulinarsko takmičenje Masterchef. Takmičari su u parovima trebali pripremiti jelo po receptu iz 1813. godine.

Iako su ispali jer nisu zadovoljili kriterije žirija, Irma i Sead su naveli da će ih za Masterchef uvijek vezati lijepe uspomene. Ona je navela da je odluku da se prijavi donijela iz šale. Željela je izaći iz vlastite zone komfora.

"Jelo nam je bilo postavljeno naslijepo. Jedan član je trebao da proba jelo i prema okusima smo trebali napraviti to jelo. Sejo, moj partner u kuhanju, ga nije mogao probati zato što ne jede neke namirnice koje su se tu nalazile pa smo baš išli naslijepo", kazala je.

Objasnila je da su dobili recept koji je bio napisan na starozagrebačkom i da je od svega navedenog uspjela razumjeti samo jaja.

Sead je rekao kako mu je žao što je iz Masterchefa ispao ovako rano.

"Izazov za eliminaciju mi je bio baš stresan. Iznenadio sam se kada sam čuo da moramo kuhati u parovima i da jedan par ispada. Tu me malo počeo hvatati grč jer ako fulim, oboje ispadamo. Čitav dan, od početka do kuhanja sam bio skroz izgubljen. Bio sam spreman, ali kada su krenule twistovi, izgubio sam se", naveo je.