Italijanska kuharica otkrila od kojih sastojaka se pravi najbolji sos za špagete
Zbog brzog tempa modernog načina života sve veći broj ljudi se odlučuje za kupovinu sosova u tegli. Prema mišljenju italijanske kuharice Marcelle Hazan, dobar sos možete napraviti sami i to po manjoj cijeni, prenosi Mirror.
Marcella je rođena 1924. godine u gradu Cesenatico. U New Yorku je otvorila školu za kuhanje i napisala veliki broj kuharica. U "Essentials of Classic Italian Cooking" preporučila je da se paradajz sos pravi od samo tri sastojka: konzerviranog paradajza, luka i putera.
Ovaj recept je objavila 1992. godine i još uvijek ga koriste mnogi cijenjeni kuhari diljem svijeta. Dakle, pola glavice luka stavite u šerpu sa puterom i paradajzom i kuhajte 45 minuta. Magazin Delish je ovaj paradajz sos proglasio najboljim sosom kojeg možete napraviti kod kuće.
Naravno, ovo je u potpunosti subjektivno mišljenje, ali je bitno navesti da su Italijani poznati po jednostavnom kuhanju. Fokus je na sosovima, a paradajz sos je u Italiji najpopularniji. Kuharica Marcella je preminula 2013. godine, ali će veliki broj ljubitelja hrane sigurno nastaviti pripremati njene recepte.