Ćevapi s kajmakom
Ćevapi su jelo od mljevenog mesa koje se priprema na žaru i koje se tradicionalno poslužuje u zemljama jugoistočne Europe odnosno na području Balkana.
Što se tiče BiH prema mnogima se najbolji ćevapi jedu u Sarajevu, Travniku, Banjoj Luci i Tuzli, no ovo ukusno jelo se može pronaći u svim gradovima naše zemlje.
Ćevapi se poslužuju uz somun i luk, a mogu se dodati i drugi prilozi poput ajvara, kajmaka i jogurta.
I dok u većini gradova za 10 ćevapa s kajmakom je potrebno izdvojiti oko 10-12 KM, u restoranu Urban Grill u Mostaru to jelo košta čak 22 KM i to su vjerovatno najskuplji ćevapi u BiH.
Spomenuti restoran se nalazi u Starom gradu i ima pogled na Stari most, a hrana se poslužuje u tradicionalnom posuđu. Najviše ga posjećuju strani tursiti s obzirom da su domaćem stanovništvu ovakve cijene previsoke.
Možda vas zanima
Vezani članci