Brza hrana
19

Kako spremiti najukusniji domaći hamburger i čuveni sos

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Hamburgeri su omiljena brza hrana mnogima, pa tako i sve veći lanci restorana u svojoj ponudi imaju manje i veće hamburgere. No ipak, ako ste hamburgoljubac česta kupovina može biti prilično skupa. Ono što je pozitivno jeste da ih tako lako možete napraviti u vlastitoj kuhinji

Za meso su vam potrebna samo tri sastojka, a priloge stavljate po želji. Jeftinije je, pogotovo ako pravite veće količine i u svakom slučaju zdravije jer znate šta stavljate u svoje omiljeno jelo.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:

400 grama mljevenog mesa so, biber glavica luka kiseli krastavac srednje veličine 2 kašike majoneze bijeli luk u prahu crvena paprika u prahu pola kašičice senfa

Prilozi:

zelena salata paradajz crveni luk ( po želji) malo kečapa

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Način pripreme:

Meso posolite i pobiberite. Ništa osim ova dva začina vam neće biti potrebno jer će meso tako biti mekše i rastresitije. Napravite malo deblje pljeskavice. Od ove količine mesa možete napraviti deset srednjih hamburgera. Pecite ih na grill tavi i na srednjoj vatri.

Dok se burgeri peku, napravite burger sos. Sitno isjeckajte luk i krastavice. Stavite u činiju i dodajte dvije kašike majoneze, posolite i dodajte malo bijelog luka u prahu. Na kraju dodajte pola kašičice senfa i malo crvene paprike u prahu. Sve promješajte i sjedite.

Pecivo prepolovite i na jednu stranu stavite malo sosa, list zelene salate, potom paradajz, pljeskavicu i topljeni sir. Na kraju stavite nekoliko kolutova luka i malo kečapa.

Servirajte uz pomfrit.