Titova 23
250

Kilim svečano otvorio objekat u centru Sarajeva, nalazi se na mjestu nekadašnje Olomanke

Kilim u Titovoj otvorio novi cafe restoran
Kilim u Titovoj otvorio novi cafe restoran
Konceptualni cafe restoran Kilim protekle subote je svečano otvorio vrata svog novog objekta u centru Sarajeva, a posjetitelji ga mogu pronaći na mjestu nekadašnje kultne kafane Olomanke u Titovoj ulici.
Nakon što je 2018. godine započeo svoju priču na Ilidži, osvojivši posjetitelje domaćinskom atmosferom i gastronomskom ponudom, došlo je vrijeme da Kilim svoj autentični doživljaj donese i u centar grada.

Svoj novi objekat svečano su otvorili u subotu (26. oktobra) u prostoru nekadašnje kultne kafane Olomanke, inače mjesta za koje generacije Sarajlija vežu lijepa sjećanja.

Kilim u Titovoj otvorio novi cafe restoran
Kilim u Titovoj otvorio novi cafe restoran

Dok će mnogima i sama lokacija probuditi nostalgiju i lijepe uspomene, zasigurno će mnoge oduševiti i koncept ovog sada već prepoznatljivog brenda. Bilo da ste ljubitelj dobre kafe, uživanja u gastro specijalitetima ili vam jednostavno treba mjesto za opuštanje, Kilim je nezaobilazna adresa.

Unutrašnjost cafe restorana u Titovoj uređena je s naglaskom na ugodnoj i lijepoj atmosferi, što je jedna od karakteristika Kilima, a posebna je i po tome što će posjetitelji uživati i u ustakljenoj bašti, koja će biti funkcionalna i tokom hladnijih mjeseci.

Kilim u Titovoj otvorio novi cafe restoran
Kilim u Titovoj otvorio novi cafe restoran

Kilim donosi kvalitetnu uslugu i cijene prilagođene svim posjetiteljima. Što se tiče gastro ponude, pronaći ćete veliki izbor slanih i slatkih specijaliteta internacionalne kuhinje. Uživat ćete u pizzi po originalnoj talijanskoj recepturi, ribljim jelima, burgerima, pastama, rižotima, dok možete pojesti i nešto "na kašiku".

Tu je i bogat slatki program, gdje će vrlo vjerovatno vaše nepce osvojiti "Cookie", desert koji je najpopularniji i najtraženiji proizvod Kilima i koji je razlog više da posjetite ovaj restoran.

Inače, Kilim je česta destinacija i brojnih lica bh. i regionalne scene. Pa tako, samo neka od imena koja su do sada uživala u ambijentu i usluzi restorana su Edin Džeko, Toni Kukoč, Enis Bešlagić, Amel Tuka, Damir Džumhur te mnogi drugi.

"Sa zadovoljstvom vas pozivamo da budete dio priče koju Kilim nastavlja pisati na novoj lokaciji. Osjetite duh Sarajeva, okusite najbolje specijalitete internacionalne kuhinje i uživajte u trenucima koji se pamte", poručuju iz restorana.

Više o Kilimu potražite na njihovoj web stranici, kao i Instagram i Facebook profilima.