Uz uobičajenu ponudu i standardni meni, LibertAs povremeno organizuje i male hedonističke škole, Slow Food večere sa posebno za te prilike osmišljenim menijem na kojima se, u pravilu, traži stolica više. Jedna takva večera, prva u 2018. godini, će biti organizirana u pretpraznično vrijeme, u utorak, 27.02.
Meni, koji su kreirali rezidentni Chefovi kuće, ima šest sljedova koji su upareni sa fantastičnim vinima najnagrađivanijih vinarija iz Bosne i Hercegovine, Vukoje i Matić, i u BiH vrlo popularnim Kozlovićem iz Hrvatske. Jela su lagana i u duhu proljetne sezone koja dolazi. Na tanjirima će se naći flambirana jadranska lignja, zalogaji tune pripremljeni na plamenu vinove loze i file orade s egzotičnim šafranom. Za desert će biti poslužena krostata od batata sa đumbirom i narančom, tipična za jug Mediterana. Cijena menija s uključenim vinima je 69 KM.
Ovo gastronomsko putovanje u samo središte užitka počinje u 20 sati, a broj mjesta je ograničen. Za rezervacije pozovite restoran LibertAs na 033 447 830, a više informacija potražite na službenoj Facebook stranici.