Prema receptu Hajrudina Šišića koji vodi blog Harry Coopers Food za pecivo vam je potrebno 60 dkg brašna, 10 dkg jogurta, 2 dl mlijeka, pakovanje kvasca/germe, čajna kašika šećera, 2 jaja, 4 dkg putera i čajna kašika soli. Ova količina tijesta dovoljna je za osam komada peciva.
U dubokoj posudi pomješajte suhe sastojke. Nakon toga dodajte jogurt, 1 jaje, mlijeko i puter. Sastojke dobro izmiješajte i ostavite da tijesto naraste otprilike sat. Nakon toga formirajte osam okruglih peciva i premažite ih umućenim jajetom (po želji dodati preko peciva susam), a potom ih pecite 15 minuta na 180° C.
Pljeskavicu ćete pripremiti tako što ćete u 1 kg mljevenog mesa dodati jednu sitno isjeckanu glavicu luka, jednu kašiku senfa, prstohvat mljevenog kima, bibera, soli i crvene paprike. Meso oblikujte u pljeskavice i pržite na zagrijanoj tavi s malo ulja nekoliko minuta s obje strane.
Servirajte uz prilog po želji.